Çiçek Sularken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Çiçeklerin beslenebilmesi için havadan ve topraktan birtakım maddeleri almaları gerekebilir. Bu beslenmede en büyük rolü oynayan elemanlar arasında ise düzenli ve yeterli miktarda sulama yer almaktadır. Karbondioksit sayesinde çiçekler kendi besinlerini üretirken aynı zamanda topraktaki mineralleri de bünyelerine alabilmeyi başarabilirler.

Toprak, Kontrol ve Kum Yapısına Göre Sulama

Çiçeklerin sulanma şekilleri ve oranlarıyla birlikte sıklıkları da onların türüne göre farklılıklar göstermektedir. Aynı bitkilerin farklı ortamlarda yer alması da sulanma düzenini değişikliğe uğratabilir. Daha sıcak olan bölgelerde yer alan çiçekler terleme ile daha fazla su kaybederler o sebepten dolayı bu çiçeklerin daha sık sulanması gerekebilir.

Sulama ihtiyacı çiçeğin kumundaki yapıya göre de değişebilir. Kumlu olan topraklar daha fazla geçirgen oldukları için sulamanın aralığı kısa tutulur. Çiçeğinizin toprağını kontrol ederek de sulamanın miktarını belirleyebilirsiniz.

kutahya-cicekci

Saksı Çiçekleri Nasıl Sulanmalı?

Saksı bitkileri için sulama yapacaksanız sulama kabı kullanmanız ve suyu dinlendirmeniz gerekebilir. Sulama miktarının sabit olabilmesi için çeşmeden alınan suyun doğrudan bitkiye verilmemesi tavsiye edilmektedir. Saksı bitkileri için sizlere tavsiyemiz Kütahya Çiçekçi markasını ziyaret etmeniz olacaktır.

Sulamayı daima periyodik bir düzen içerisinde yapmalısınız. Bitkinizin her hafta aynı günde ve saat aralıklarında sulanması önemlidir. Saksı çiçeklerine sulama yapacağınız zaman en fazla dikkat etmeniz gereken noktadan birisi ise saksının drenaj deliklerinin olmasıdır.

Leave a Reply